Yhdistysaktiivi

Yhdistystoiminnan johtaminen

Asiantuntijaluento tarjoaa ajankohtaiskatsauksen, tietoa ja näkökulmia yhdistystoiminnan ja vapaaehtoisten johtamiseen.

Tämä on toinen kahden luennon sarjasta. Ensimmäinen yhdistystoiminnan johtamisen luento on 20.3.2024. Voit osallistua yhteen tai molempiin!

Yhdistystoiminnan johtaminen -sarja

Asiantuntijaluennot tarjoavat ajankohtaiskatsauksen, tietoa ja näkökulmia yhdistystoiminnan ja vapaaehtoisten johtamiseen ja ohjaamiseen. Puheenvuorojen teemat ja kouluttajat vaihtuvat vuosittain.

Luentosarjan ajankohdat ovat 20.3.2024 ja 9.10.2024. Halutessasi voit osallistua yhteen tai molempiin.

Yhdistystoiminnan tulevaisuus

Asiantuntijaluento tarjoaa näkökulmia yhdistystoiminnan tulevaisuuteen. Puheenvuorossa käsitellään yhdistystoiminnan uudistumista ja strategisen ajattelun merkitystä hallitustyöskentelyssä. Millaisia muutosvoimia toimintaan kohdistuu ja kuinka yhdistysten toimintakenttä ovat muuttumassa?

Yhdistystoiminnan tulevaisuus

Asiantuntijaluento tarjoaa näkökulmia yhdistystoiminnan tulevaisuuteen. Puheenvuorossa käsitellään yhdistystoiminnan uudistumista ja strategisen ajattelun merkitystä hallitustyöskentelyssä. Millaisia muutosvoimia toimintaan kohdistuu ja kuinka yhdistysten toimintakenttä ovat muuttumassa?

Vuosikokous hybridinä

Kouluttaja kertoo hybridikokouksen toimivista ratkaisuista ja välineistä. Miten kokouksen kulku saadaan kaikille näkyväksi ja kaikille yhtäläiset osallistumismahdollisuudet? Millaista kuvaa tarvitaan ja miten äänet saadaan toimimaan sekä millainen chat-/kommenttimahdollisuus etäosallistujilla tai mahdollisesti kaikilla on? Miten kokousavustajat toimivat ja kuinka hybridikokouksesta saisi sosiaalisena tilaisuutena mahdollisimman toimivan? Puhumme myös siitä, miten varaudutaan henkilövaalin tai äänestyksen järjestämiseen.

Kuinka saan osallistujat mukaan

Kokouksissa nopeat, rohkeat ja äänekkäät usein hallitsevat äänialaa. Pedagogisia osallistamisen menetelmiä käyttämällä voidaan saada edustavampia näkemyksiä ja tasoittaa enemmän ja vähemmän aktiivisten osallistujien vaikutusmahdollisuuksia. Koulutus on Teams-luento, jossa kouluttaja esittelee menetelmiä, joita kokouksen vetäjä voi käyttää.

Some-häirinnän kohtaaminen yhdistyksenä

Some-häirintää ei tarvitse hävetä, se ei ole merkki yhdistyksen toiminnan epäonnistumisesta – pikemminkin päinvastoin. Häirinnän ilmaantuminen on merkki siitä, että taho, johon se kohdistuu, nähdään tärkeänä. Some-häirintään kannattaa tarttua yhdistyksenä, sillä häirinnän kohteeksi joutuminen on kokemus, joka aiheuttaa haittaa ja vaaraa yhdistyksen aktiivitoimijoiden terveydelle. Yhteisesti sovituilla toiminnan tavoilla voidaan luoda ryhmäpainetta yhdistyksen puolesta sekä tukea yhdistyksen brändiä ja maineenhallintaa.

Yhdistyksen toiminnantarkastus

Koulutuksessa käymme läpi toiminnantarkastuksen historian. Opit, kuka voi toimia toiminnantarkastajana ja millainen on hyvä toiminnantarkastaja. Mitkä ovat tarkastajan pätevyysvaatimukset, riippumattomuusvaatimukset ja vastuu? Millaista yhteistyötä toiminnantarkastaja tekee yhdistyksen taloudesta vastaavan kanssa? Entä mitkä ovat yhdistyksen toiminnantarkastuksen periaatteet ja tarkastettavat asiat? Saat vinkit toiminnantarkastuksessa tuotettaviin asiakirjoihin.

Koulutus sisältää luentoa ja esimerkkimateriaalin käsittelyä toiminnantarkastuksen näkökulmasta.

Facebookin ja Instagramin live-lähetykset

Koulutuksessa käydään läpi, mihin live-lähetyksiä voi ja kannattaa käyttää. Mitä pitää ottaa huomioon lähetystä suunnitellessa ja miten se tehdään teknisesti laadukkaasti. Opit myös, miten osallistaa katsojia lähetyksen aikana. Saat vinkit lähetyksen markkinointiin ja siihen, miten yhdistys voi hyödyntää lähetyksen tallennetta. Lopuksi vielä yhteenvetona se, miten analysoida onnistumista.

Koulutuksesta tehdään tallenne.