Käymme läpi, miten luot Canvan tiimin ja miten otat brändityökalun käyttöön. Opit jakamaan julkaisumalleja tiimin jäsenten kanssa ja kansioimaan malleja niin, että kaikkien on ne helppo löytää. Yhteisessä työstämisessä hyödyllistä on myös mallin linkin jakaminen sähköpostiin ja kommenttien käyttö julkaisumallissa. Lisäksi opit Canvan julkaisukalenterin käytön ja Canvan linkittämisen sosiaalisen median kanaviin.
Kouluttaja esittelee Canvaa selaimen kautta, mutta Canvasta on myös mobiilisovellus.
Sarjan kokouksiin liittyvät koulutukset ovat vuorovaikutteisia etäluentoja. Tutustumme joihinkin kokouksen ja äänestämisen aputyökaluihin. Siksi koulutuksiin on parempi osallistua kannettavalla kuin pelkällä puhelimella. Kahdella laitteella osallistuminen mahdollistaa sen, että voit testata samojen välineiden käyttöä molemmilla. Varaa mahdollisuuksien mukaan rauhallinen tila, jossa voit halutessasi laittaa äänet päälle tai käyttää mikrofonia.
Somehäirintää ei tarvitse hävetä, se ei ole merkki yhdistyksen toiminnan epäonnistumisesta – pikemminkin päinvastoin. Häirinnän ilmaantuminen on merkki siitä, että taho, johon se kohdistuu, nähdään tärkeänä. Somehäirintään kannattaa tarttua yhdistyksenä, sillä häirinnän kohteeksi joutuminen voi aiheuttaa haittaa ja vaaraa yhdistyksen aktiivitoimijoiden terveydelle. Yhteisesti sovituilla toiminnan tavoilla voidaan luoda ryhmäpainetta yhdistyksen puolesta sekä tukea yhdistyksen brändiä ja maineenhallintaa.
Sisällössä keskitymme siihen, millaisista viestipohjista on apua ja mitä suunnittelussa tulee ottaa huomioon: esimerkiksi mitä ja miten tuoda esiin sekä miten huomio suunnataan.
Käymme perusasiat värienkäytöstä, saavutettavuudesta ja suunnittelumallien koon valitsemisesta.
Saat myös veloituksetta yhdistyksesi käyttöön HANi Creativen valmiit mallipohjat. Paketti sisältää pohjia kahdessa eri koossa.
Aluksi käymme läpi, miten voit tehdä kuvaa, tekstiä ja erilaisia elementtejä sisältävän animaation. Sen jälkeen tutustumme tarkemmin videoiden muokkaukseen: julkaisukanavaan soveltuvan koon valinta, tekstin ja videoiden lisääminen, tekstin ja elementtien animointi videossa, videon leikkaus, useiden klippien yhdistäminen samaan videoon, musiikin lisääminen ja sen muokkaus sekä videon lataaminen.
Koulutuksessa pääset itse harjoittelemaan. Kouluttaja esittelee Canvaa selaimen kautta, mutta Canvasta on myös mobiilisovellus. Parhaiten osallistut tietokoneella.
Koulutuksessa käymme läpi seuraavat toiminnot: tekstistä kuvaksi tai videoksi; tekstin tai objektien ulkoasun visualisointi/koristelu; taustan poistaminen; elementin poiminta kuvasta ja siirtäminen muualle tai poistaminen; tekstin poiminta kuvasta ja sen muokkaus tai poistaminen; elementin korvaus kuvasta jollakin toisella sekä kuva-alueen laajennus. Mikäli tekoälytoimintoja tulee lisää, käymme niitäkin koulutusajan puitteissa läpi.
Koulutuksessa pääset lyhyesti testaamaan.
Kouluttaja esittelee Canvaa selaimen kautta, mutta Canvasta on myös mobiilisovellus. Parhaiten osallistut tietokoneella.
Yhdistysten asiakirjojen arkistointia ohjaavat erilaiset käsitteet, normit, ohjeet, säilytysajat ja -muodot. Kaikkia ei tarvitse säilyttää, vaan yhdistyksen oma toiminta määrittelee sen, millainen ja miten laaja arkistosta muodostuu. Hyvin järjestetystä ja hoidetusta arkistosta tieto löytyy helposti. Perinteisten paperiasiakirjojen ohella sähköiset aineistot tuovat uusia haasteita yhdistysten arkistonhoidolle.
Vaikuttavuusviestintä on yhdistykselle keskeinen tapa kertoa työn merkityksestä ja vahvistaa näin jäsenhankintaa ja jäsenpitoa, innostaa uusia aktiiveja mukaan toimintaan ja konkretisoida ammattiyhdistystoiminnan merkitystä työpaikoilla ja laajemmin yhteiskunnassa. Koulutuksessa käydään läpi, kuinka vaikuttavuusviestintää suunnitellaan ja millaista tietoa viestinnässä tarvitaan. Miksi vaikuttavuudesta kertominen on tärkeää, miten siitä kannattaa viestiä ja kenelle?