Asiantuntijaluento tarjoaa ajankohtaiskatsauksen, tietoa ja näkökulmia sekä inspiraatiota yhdistystoiminnan ja vapaaehtoisten johtamiseen. Puheenvuorossa pohditaan, millaista johtajuutta yhdistystoiminnassa tarvitaan. Miten hahmottaa kokonaisuus ja toiminnan ydin?
Tämä on ensimmäinen kahden luennon sarjasta. Toinen yhdistystoiminnan johtamisen luento on 24.10.2023. Voit osallistua yhteen tai molempiin!
Tarkempia sisältöaiheita ovat: tekstijulkaisu sellaisenaan tai taustapohjalla; linkkijulkaisut; kuvat, kuvakollaasit, kuvakoosteet (video) ja kuva-albumit; videot; tapahtumat ja ryhmät sekä algoritmit.
Koulutuksesta tehdään tallenne. Koulutus on osa Yhdistyksen viestintä sosiaalisessa mediassa -koulutussarjaa.
Ohjattu verkkokurssi sisältää itsenäistä opiskelua ja oppimistehtäviä verkko-oppimisympäristössä sekä ryhmätapaamisia etänä.
Ryhmätapaamisten välillä kurssi etenee itseopiskelun, oppimistehtävien tekemisen ja verkkokeskustelujen merkeissä. Kurssin seuraava jakso avautuu aina edellisen jakson ryhmätapaamisen päätteeksi. Kurssi suorittaminen on mahdollista joustavasti 5–7 viikon aikana.
Koulutuksen laajuus on yksi opintopiste eli yhteensä noin 27 tuntia ohjattua opetusta ja itsenäistä opiskelua. Hyväksytysti suoritetusta koulutuksesta on mahdollisuus kirjata suoritus valtakunnalliseen opinto- ja tutkintorekisteri Koskeen.
Opit rakentamaan suunnitelman, joka pohjautuu oman yhdistyksesi toiminnan tavoitteisiin, on toteutettavissa resursseihin nähden realistisesti sekä mitattavissa ja raportoitavissa tarkoituksenmukaisesti. Saat jo suuntaa antavia käytännön vinkkejä some-kanaville ja viestintätapoihin. Saat käyttöösi Viestintä-Pirittan pienille järjestöille tarkoitetun sosiaalisen median suunnittelupohjan.
Osallistujille lähetetään ennakkokysely, jonka pohjalta sisältöä muokataan osallistujien yhdistysten tilanteisiin sopivaksi.
Koulutuksesta tehdään tallenne. Koulutus on osa Yhdistyksen viestintä sosiaalisessa mediassa -sarjaa.
Canva-ohjelmassa on valmiita pohjia erilaisiin käyttötarkoituksiin. Sillä voi tehdä esimerkiksi ilmoituksia, sosiaaliseen mediaan sopivia kuvia, asiakirjapohjia, diapohjaisia esityksiä ja esitteitä. Pohjien lisäksi tarjolla on maksuttomia kuvia ja ikoneita.
Valmiita pohjia voit muokata oman yhdistyksen tarkoituksiin ja esimerkiksi värimaailmaan sopiviksi. Ohjelmalla voit myös tehdä materiaalia juuri siihen kokoon kuin tarvitset, esimerkiksi sovittaa kuvat uutiskirjeeseen tai verkkosivuille.
Koulutuksessa käymme asiat kattavasti perusteista lähtien ja pääset itse harjoittelemaan. Kouluttaja esittelee Canvaa selaimen kautta, mutta Canvasta on myös mobiilisovellus. Parhaiten osallistut tietokoneella. Koulutuksesta tehdään tallenne.
Kouluttaja: viestinnän asiantuntija FM Marika Ojala, TJS Opintokeskus
Yhdistysten asiakirjojen arkistointia ohjaavat erilaiset käsitteet, normit, ohjeet, säilytysajat ja
-muodot. Kaikkia ei tarvitse säilyttää, vaan yhdistyksen oma toiminta määrittelee sen, millainen ja miten laaja arkistosta muodostuu. Hyvin järjestetystä ja hoidetusta arkistosta tieto löytyy helposti. Perinteisten paperiasiakirjojen ohella sähköiset aineistot tuovat uusia haasteita yhdistysten arkistonhoidolle.
Kouluttaja: arkistonjohtaja Arto Alajoutsijärvi, Toimihenkilöarkisto
Asiantuntijaluennot tarjoavat ajankohtaiskatsauksen, tietoa ja näkökulmia yhdistystoiminnan ja vapaaehtoisten johtamiseen.
Miten johtaa yhdistystä ja vapaaehtoisia inspiroivasti, tulevaisuuteen kurkottaen? Mitä on ammattiyhdistystoimintaan osallistuminen tällaisessa maailmassa? Millä keinoilla menestyksekkääseen tulevaisuuteen?
Uuden, kaksiosaisen luentosarjan ajankohdat ovat 22.3.2023 ja 24.10.2023. Halutessasi voit osallistua yhteen tai molempiin.
Koulutuksessa käymme aluksi läpi, miten voit tehdä kuvaa, tekstiä ja erilaisia elementtejä sisältävän animaation. Sen jälkeen tutustumme tarkemmin videoiden muokkaukseen: julkaisukanavaan soveltuvan koon valinta, tekstin ja videoiden lisääminen, tekstin ja elementtien animointi videossa, videon leikkaus, useiden klippien yhdistäminen samaan videoon, musiikin lisääminen ja sen muokkaus sekä videon lataaminen.
Koulutuksessa käymme animointiin ja videoiden muokkaukseen liittyvät asiat kattavasti läpi ja pääset itse harjoittelemaan. Kouluttaja esittelee Canvaa selaimen kautta, mutta Canvasta on myös mobiilisovellus. Parhaiten osallistut tietokoneella. Koulutuksesta tehdään myös tallenne.
Kouluttaja: viestinnän asiantuntija FM Marika Ojala, TJS Opintokeskus