Osaamisperusteisen koulutussuunnittelun info

Kuvituskuvassa etualalla henkilöiden peukut

Järjestön koulutuksista voi saada opintopisteitä, kun ne toteutetaan yhdessä TJS Opintokeskuksen kanssa. Akavalaisten ja STTK:laisten järjestöjen oppilaitoksena meillä on opintopisteytettyjen koulutusten järjestämislupa.

Opintopisteiden avulla koulutus mitoitetaan vertailukelpoiseksi muiden oppilaitosten koulutusten kanssa ja koulutuksen tuottama osaaminen tunnistetaan. Mitoittaminen edellyttää koulutuksen suunnittelua osaamisperusteisesti. Kun näin on tehty ja osallistujan osaaminen arvioitu, on opintosuoritus mahdollista kirjata valtakunnalliseen opinto- ja tutkintorekisteriin eli Koskeen.

Jos haluat lähteä kevyesti, askel kerrallaan liikkeelle, niin testaa ensin osaamisperustaista suunnittelua.

Mitä hyötyä järjestölle?

Ammattiliitoissa on paljon arvokasta koulutusta esimerkiksi henkilöstön edustajille ja yhdistystoimijoille. Kun järjestö suunnittelee koulutukset osaamisperusteisesti, terävöityy koulutusten osaamistavoitteet ja sisältö. Koulutusten laatu paranee.

Osaamisperusteisuus ja osaamistavoitteiden muotoilu kytkeytyvät myös liiton strategisiin tavoitteisiin ja tukee koko järjestötoiminnan kehittämistä. Osaamisperusteinen suunnittelu auttaa tunnistamaan nykyhetken osaamista ja tulevaisuuden osaamistarpeita.

Osallistujalle opintopisteet ovat arvokas jäsenetu. Järjestötoiminnassa hankittu osaamisen kehittäminen tulee näkyväksi ja hyödyksi esimerkiksi työelämässä tai muissa opinnoissa.

JUKOn luottamusmiesten peruskurssin uudistaminen

Autoimme uudistamaan JUKOn luottamusmiesten peruskurssia osaamisperusteista koulutussuunnittelua hyödyntäen. Mukana olleet liittojen asiantuntijat kommentoivat työskentelyä:

”Koin hyötyneeni erityisesti siinä, että pohdin oleellista tietoa ja sen tärkeyttä. Pitää olla uskallusta keskittyä oleelliseen, ydinasioihin ja jättää muuta pois, itseopittavaksi”, korostaa Outi Parikka.

”Juuri tuo olennaisten opittavien asioiden kirkastaminen hyödytti eniten, samoin kuin vinkit toiminnallisten menetelmien ja ryhmätöiden tekemiseen”, jatkaa Katja Vähäkangas.

Infotilaisuus: Osaamisperusteinen koulutussuunnittelu

  3.10.2023 klo 9-10.30 Teams ja Howspace

  Tilaisuus sopii sekä ensimmäistä kertaa asiaan perehtyville että pidempään osaamisperusteisen koulutussuunnittelun parissa toimineille.

  Koulutuksen jälkeen osaat pohtia osaamisperusteisuuden hyötyjä ja arvioida, millaiset koulutukset kannattaa toteuttaa osaamisperusteisesti. Työpajaosuus lisää valmiuksia suunnitella koulutus osaamisperusteisesti, mitoittaa koulutuksen laajuus opintopisteinä ja suunnitella oppimisen arviointi.

  Lisää uutisia

  Kuvituskuvassa oranssi kukkanen auringonvalossa.

  Hyvää kesää

  Toimistomme on suljettu 1.7.–4.8.2024. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää! Jatketaan koulutusten…