Häiritsevä palaute – apua vihapuheeseen

Häiritsevä palaute -sivusto tarjoaa perustietoa ja neuvoja epäasiallista palautetta tai vihapuhetta kohdanneelle asiantuntijalle ja hänen esimiehelleen ja työyhteisölleen.

Häiritsevä palaute ei ole yksittäisen työntekijän ongelma. Palaute koskee koko organisaatiota, sillä se vaikuttaa sekä asiantuntijoiden työhyvinvointiin että rohkeuteen käydä yhteiskunnallista julkista keskustelua. Palaute voi myös olla suunnattu koko organisaatiolle.

Sivusto selkiyttää niin työntekijän, lähiesimiehen, työsuojeluorganisaation kuin johdonkin rooleja ja toiminnan mahdollisuuksia, jotta häiritsevää palautetta osattaisiin ennaltaehkäistä ja myös puuttua siihen.

Sivuston ovat toteuttaneet TJS Opintokeskus ja Osuuskunta Mediakollektiivi vuonna 2019. Rahoittaja oli Työsuojelurahasto. Yhteistyökumppaneita olivat Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan ja Tutkimuseettisen neuvottelukunnan Vastuullinen tiede -hanke sekä Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Tieteentekijöiden Liitto, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ja KT Kuntatyönantajat.

Lisää materiaaleja

Opas yhdistyksille

Sivusto tarjoaa ammattiyhdistysten luottamushenkilöille ja aktiivitoimijoille apua ja ideoita yhdistystoimintaan….