Toimihenkilöliike ajassa -satavuotisseminaari

Tänä vuonna tuli täyteen 100 vuotta ensimmäisen toimihenkilökeskusjärjestön eli Henkisen Työn Yhtymän perustamisesta. Juhlavuoden kunniaksi järjestämme seminaarin, joka käsittelee toimihenkilöliikkeen tärkeitä kehityslinjoja sadan vuoden ajalta. Seminaari myös juhlistaa syksyllä julkaistua Toimihenkilöt neuvottelupöydässä -tutkimusta ja jatkaa kevään luentosarjan ohella järjestäytymisen ja edunvalvonnan teemojen käsittelyä.

Kutsumme seminaariin akavalaisten ja STTK:laisten liittojen henkilöstön, hallitusten ja valtuustojen jäsenet sekä yhdistysten aktiivitoimijoita. Osallistua voi jouhevasti verkon välityksellä tai halutessaan tulla nauttimaan Oodi-kirjaston tunnelmasta.

Historia antaa uutta perspektiiviä ja näkökulmia omaan työhön. Pidempää ajanjaksoa tarkastellen hahmottaa, miten asiat ovat olleet aikaisemmin, miten ne ovat muuttuneet ja miksi sekä miten ne kenties muuttuvat tulevaisuudessa.

Seminaarin teemat ja puhujat ovat

Avaussanat, Pekka Piispanen, edunvalvontajohtaja Akava

Toimihenkilöliikkeen satavuotiskaari, tutkija, dosentti Ilkka Levä ja Toimihenkilöliikkeen historiatoimikunnan sihteeri Inka Ukkola

Miten henkisen työn käsite suuntasi toimintaa, professori emeritus Pauli Kettunen

Kuka toimihenkilöille sopimusosapuoleksi, tutkija, dosentti Ilkka Levä

Toimihenkilöiden ristiriitaiset lojaalisuusvaatimukset, väitöskirjatutkija Heidi Haggrén

Liikkuvien tai maahanmuuttajatyöntekijöiden ammattiliittokokemuksia prekaareilta aloilta, projektitutkija Laura Mankki

Lisää uutisia