Opintokeskusten koulutus turvattava – allekirjoita vetoomus!

Kuvituskuvassa sakset rahojen päällä ja saksien terien välissä stop-merkki

Hallitusohjelmassa esitetään opintokeskuksille -7 miljoonan euron eli -39 % leikkausta perusrahoitukseen. Opintokeskukset ry on tehnyt yhteisen vetoomuksen leikkausten kohtuullistamiseksi.

TJS Opintokeskus on yksi Suomen 12 opintokeskuksesta. Pyydämme nyt sekä omia taustajärjestöjämme että yksittäisiä henkilöitä allekirjoittamaan vetoomuksen. Jos edustat järjestöä, kirjoita järjestön nimi sarakkeeseen ”terveisesi päätöksentekijöille”.

Halutessasi välitä vetoomusta eteenpäin!

Tiivistelmä vetoomuksesta:

Vetoamme perumaan tai kohtuullistamaan hallitusohjelmassa opintokeskuksille suunniteltuja leikkauksia

Hallitusohjelmassa esitetään vapaan sivistystyön koulutukseen 25 miljoonan euron leikkausta, mistä opintokeskuksille kohdentuisi -7 miljoonan euron eli -39 % leikkaus perusrahoituksesta. Leikkaus kohdentuukin erityisen kohtuuttomasti ja perustelemattomasti opintokeskuksiin.

Heikentämällä opintokeskuskusten koulutustoimintaa heikennetään myös järjestöissä tapahtuvaa kansalaistoimintaa, demokratiakasvatusta, vapaaehtoistyökoulutusta, järjestöllistä liikunta- ja terveyskasvatusta sekä yhteisöllistä harrastustoimintaa.

Hallitus haluaa ohjelmassaan vahvistaa demokratiaa, osallisuutta ja luottamusta yhteiskunnassa. Juuri tämä on opintokeskusten lakiin kirjattu tehtävä. Opintokeskusten järjestöjen kanssa tekemä koulutustyö ylläpitää kansalaisyhteiskuntaa, demokratiaa ja aktiivista kansalaisuutta.

Vetoamme hallitukseen: antakaa opintokeskusten jatkaa koulutustoimintaa ja järjestöissä tapahtuvaa sivistystyötä!

Opintokeskukset ry:n yhteyshenkilö

asiantuntija/sihteeri Kukka-Maaria Vuorikoski, puh. 050 553 4463, kukka-maaria.vuorikoski@opintokeskukset.fi

Lisää uutisia